Lapostető vagy kis dőlésszögű tető hő-és vízszigetelés technológiája:

A legmegbízhatóbb szigetelési forma lapostetők esetében is a szórt poliuretán habszigetelés.A technológia egyaránt alkalmazható új és régi tetők szigetelésére is. Utóbbi a legtöbb esetben bitumenes lemezekkel szigetelt, amellyel a gyakorlatban 3-4 év elteltével már problémák adódhatnak, mivel az illesztési pontoknál a víz ill. a fagy komoly károkat tud okozni.

Ezzel szemben a zárt cellás szórt poliuretán habszigetelés a helyszíni gyártásnak köszönhetően teljesen egybefüggő réteget alkot, amely 100%-an vízzáró, illesztési és toldási pontoktól mentes, így az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is kiküszöbölhetők. A technológia alkalmazásával nincs szükség a régi, rossz szigetelés eltávolítására, ami jelentős anyagi megtakarítást eredményez. A régi szigetelés csupán átvizsgálást igényel és a felület előkészítése, vagyis portalanítása után alkalmazható a szórt poliuretán habszigetelés. A purhab vízzáróságán kívül rendkívül jó hőszigetelő anyag is mely hőhídmentes és a dilatációs problémákat megszünteti, köszönhetően a rugalmasságának.

Könnyű súlya miatt minimálisan terheli az épületet, de ugyanakkor mégis ellenálló, lépésálló és terhelhető.

Mivel lapostetők esetében egy járható felület létrehozása szükséges, ezért ezt a megszokottnál sűrűbb habtechnológia alkalmazásával érhetjük el. Külső hő- és vízszigetelésnél gondoskodni kell a káros UV-sugárzás elleni védelemről, amit cégünk egy speciális UV elleni festékkel old meg, de természetesen mással is helyettesíthető.